This phantom sticky

Hersteltijd

Na de behandeling

Herstel-tijd verschilt per persoon. Met de juiste techniek zal zwelling tot een minimum beperkt worden en zal het weinig bloeden tijdens de behandeling. U krijgt na de behandeling nazorg-instructies op papier mee naar huis. Meestal is de pigmentatie direct na het zetten iets donkerder dan gewenst. Vier dagen na de pigmentatie zal het lichter worden, na twee weken ziet u de uiteindelijke kleur. Doordat de opperhuid ook vol zit met pigment zal dat deels afgestoten woren. Dit kan gepaard gaan met wat schilfers of korstjes. Na deze afstotingsfase ziet de pigmentatie er wat lichter uit. Daarom moet er altijd een nabehandeling plaatsvinden. 

Enige zwelling is normaal bij alle PMU behandelingen. Na de behandeling treedt de wondgenezing inwerking een droge huid, jeuk en gevoeligheid zijn normaal en hoort erbij. Na een paar dagen is dat verdwenen. De kleur van pigment zal 30%-40% lichter worden.  Tijdens de nabehandeling zullen de puntjes op de ‘i’’ gezet worden. Als u veel in de zon zit, een hele vette huid heeft, Retinol houdende producten gebruikt en veel transpireert zal pigment sneller vervagen en zult u waarschijnlijk al na 10 maanden- 1 jaar terug moeten komen voor en bijwerk behandeling. U heeft langer plezier van uw PMU als u deze goed beschermt.

content image

Nazorg instructie PMU

Tijdens het zetten van PMU wordt de huid beschadigd, waardoor een wond ontstaat die vergelijkbaar is met een schaafwond. Voor een optimale genezing van de huid na de PMU behandeling en voor een zo mooi mogelijk resultaat moet u de huid droog houden. het duurt 6 weken voor de huid optimaal is genezen.

 • Eerste 24 uur na de behandeling niet douchen, daarna mag u douchen denk erom dat u het behandelde gebied droog dept en niet wrijft.
 • Raak de behandelde huid zo min mogelijk aan zo voorkom je infecties, op handen zitten nl altijd bacteriën.
 • pluk en krab niet aan de korstjes en schilfertjes
 • Druppel geen wonddesinfectiemiddelen zoals Sterilon® of Betadine® op de wond.
 • Het behandelde gebied niet afdekken met pleisters of kleding
 • vermijd tijdens de behandelingsperiode, zwembaden, sauna's, zeewater ect.
 • de behandelde huid niet blootstellen aan de zon en zonnebank.
 • gebruik de eerste 10 dagen geen make-up, crèmes, potlood rondom het behandelde gebied.
 • De lippen mogen vetter gehouden worden omdat deze gevoelige zijn na de behandeling,u krijgt hiervoor een lipbalsem met spf15 deze gebruikt u de eerste dagen elke twee uur zolang u dat prettig vindt.
 • wenkbrauwen mogen niet geverfd worden in de behandelingsperiode
 • Als het gebied na de behandeling gezwollen is mag het gekoeld worden thuis met icepacks. Leg deze nooit op de blote huid en doe er altijd een tissue tussen om het droog te houden.
 • als het behandelde gebied erg trekkerig aanvoelt mag u er bepanthen op aanbrengen mits dit een nieuwe tube is, gebruik geen oude crème i.v.m. bacteriën

De behandelde huid blijft ook na genezing gevoelig voor zonlicht. Smeer uw PMU daarom altijd in met een SPF 30/50

LET OP!!! neem contact met ons en de huisarts op bij extreme roodheid, zwelling, bloedingen, wondvocht, kleurverandering of pijn.

Gebruik bij de ogen niet teveel bepanthen omdat het de ogen kan irriteren. Het is dan beter om minder te gebruiken.

Eyeliner zal meer vervagen dan wenkbrauwen omdat het een vochtiger gebied is. Na de nabehandelingen zal de kleur echter wel langer blijven zitten. Voor eyeliners zijn vaak 2-3 behandelingen nodig