content image

Informatie over

De permanente make-up, hairstrokes, microblading

Elke nieuwe PMU behandeling start met een duidelijk en uitgebreid intakegesprek. Tijdens het gesprek kunt u uw persoonlijke wensen kenbaar maken. Samen bepalen we de vorm en de kleur en wordt er overlegd om een eerlijk advies te kunnen geven. Wij raden u aan om de verdovende crème genaamd Emla crème via de huisarts te bestellen zodat de huid lichtelijk verdoofd kan worden tijdens de behandeling. Het zetten van de pigmentatie bestaat uit twee behandelingen een enkele keer is een derde behandeling nodig. Het resultaat is nooit te bereiken in 1 behandeling. U zult dus geduld moeten hebben voor het gewenste resultaat.

Na de behandeling is de kleur altijd donkerder, na ongeveer 4 dagen zal de pigmentatie lichter worden. U kunt korstjes en schilfers krijgen. Na de afstotingsfase ziet de pigmentatie er wat licht uit, daarom is er altijd een nabehandeling nodig. De tweede behandeling zal plaatsvinden 6 weken na de eerste behandeling omdat de huid dan mooi genezen is. Ons uitgangspunt is om een natuurlijke look te creëren die bij u past. Het is daarom niet verstandig om naar de modetrends van nu te kijken

Ik bepaal uiteindelijk of ik de PMU ga zetten bij twijfel ga ik niet plaatsen. Dat zelfde geldt ook voor u als klant als u na de intake twijfelt dan is het wijsheid om de behandeling uit te stellen of niet te laten door gaan.

Kinderen en jongeren onder de 16 jr zijn bij mijn in de salon niet toegestaan voor een PMU behandeling, ook niet met begeleiding.

content image

Zwangerschap:
Tijdens een zwangerschap of het geven borstvoeding kan de behandeling niet plaatsvinden. Na de zwangerschap of stoppen met het geven van borstvoeding kunt u PMU laten zetten.

Alcohol:
Vermijd het gebruik van alcohol voor de behandeling.

Koortslip:
Als u ooit een koortslip (herpes simplex virus) heeft gehad en u wilt graag een lipbehandeling ondergaan dan moet u 2 weken van te voren beginnen met 2000mg L-Lysine tabletten, verkrijgbaar bij de reguliere drogist. Of via de huisarts een kuur Valaciclovir 500mg vragen, halverwege de kuur kan de lipbehandeling plaatsvinden. Als de koortslip ooit is uitgebreid naar de ogen kunt u helaas geen eyeliners laten zetten.

Lenzen:
Bij het zetten van een eyeliner moeten lenzen uit zijn. Hou er rekening mee dat de lenzen meerdere dagen niet gedragen mogen worden, zorg dat u een bril meeneemt. 72 uur na de PMU-behandeling mogen de lenzen weer in. zorg ervoor dat u hiervoor steriel water gebruikt en geen zoutoplossing. Bij het langdurig dragen van harde lenzen, in combinatie met siliconenvloeistof kan het zijn dat de eyeliner niet goed zal pakken. Dit komt doordat de siliconen in de vloeistof in de huid gaan zitten.

Wimperextensions:
Een eyeliner kan niet gezet worden als u wimperextensions heeft of recent heeft gehad. De lijm die gebruikt wordt voor de wimpers gaat namelijk in de huid zitten waardoor de eyeliner niet goed zal pakken. Wilt u een eyeliner laten zetten dan mag u 6-8 weken geen wimperextensions gedragen hebben. Daarna kan een eyeliner geplaatst worden.

Sport:
Sport niet op de dag van de behandeling. Warmte van het lichaam zorgt ervoor dat poriën open gaan staan, zweet (zout)  kan ervoor zorgen dat de kleur meer gaat vervagen. Wij raden u aan 3 dagen na de behandeling niet intensief te sporten..

Menstruatie:
Een behandeling kan tijdens de menstruatie iets gevoeliger zijn, maar hoeft niet vermeden te worden.

Als u hele gevoelige, waterige of allergische ogen heeft is dit misschien niet de behandeling voor u. De ogen produceren een zouterige vloeistof waardoor pigment niet zal pakken. Heeft u last van hooikoorts en u wilt een eyeliner laat deze dan in een periode plaatsen waarin u geen last heeft van hooikoorts.

Blijf 2-4 weken voor en na de behandeling uit de zon. Bij een gebruinde huid kleurt pigment namelijke donkerder en na de behandeling heeft UV straling een negatief effect op het behoud van het piment.

De dag van de behandeling mag er niet gesport worden (i.v.m. zweten en zout), mag er niet direct zonlicht of zonnebank licht op komen .. geen retinol (vit.A) houdende producten of peelingen gebruiken rondom het gebied gedurende 30 dagen na de behandeling. Tien dagen niet zweten!

Dames met rood haar en lichte blondines (huidtype I-II) zal de huid roder en meer gezwollen zijn. Soms pakt het pigment ook minder goed en zullen meerdere nabehandelingen nodig zijn.

Botox behandelingen moeten óf 2 weken voor, óf 2 weken na een wenkbrauwbehandeling uitgevoerd worden.