Elektrisch ontharen

(Definitief ontharen)

Elektrisch ontharen heeft als doel om de overmatig haargroei op kin en bovenlip definitief te verwijderen. Er wordt gebruik gemaakt van een miniscuul steriele naald, waarmee haren één voor één behandeld zullen worden. De naald glijdt langs de haar in het haarzakje om vervolgens enkele seconden stroom te geven. Door de stroom ontstaat warmte in het haarzakje, waardoor de haar beschadigt en vernietigd wordt. 

Resultaten
De behandeling varieert van tijdsduur, afhankelijk van haardikte en groeifase waarin de haar zich bevindt. Helaas zijn niet alle haren na één behandeling definitief verwijderd. 

Groeicyclus
Haren doorlopen een bepaalde groeicyclus met verschillende fases. Alleen in de groeifase, zit de haar nog vast in de haarwortel en is de behandeling effectief. Niet alle haren zijn op het zelfde moment in de groeifase en aan de buitenkant van het lichaam is niet zichtbaar welke haren dat wel zijn.

De behandelperiode varieert van enkele maanden tot jaren, afhankelijk van de grootte van het oppervlak. Het doel van de behandeling is haarvermindering. Er kan geen garantie geboden worden dat het behandelgebied volledig haarloos wordt. Het kan nodig zijn om uiteindelijk nog onderhoudsbehandelingen een- tot tweemaal per jaar te blijven doen. In de toekomst kunnen bovendien altijd nieuwe haren ontstaan, zoals tijdens de menopauze en door het gebruik van bepaalde medicijnen.

Behandelmogelijkheden
Alle haren soorten kunnen behandeld worden met elektrische epilatie. Donker, dunne en dikke haren kunnen worden behandeld maar ook grijze, witte, blonde en rode haren worden hiermee behandeld, omdat deze niet geschikt zijn voor licht- of lasertherapie.

Voordelen van elektrische epilatie zijn:

  • het werkt bij bijna alle soorten haar (ongeacht kleur en dikte)
  • na de behandeling zijn (meestal) alle haren weg
  • het is per behandeling goedkoper dan laser- of lichtbehandelingen

Nadelen van elektrische epilatie:

  • de behandeling is tijdrovend(er). (vergeleken met de laser- of lichtbehandeling)
  • de behandeling kan wat gevoeliger zijn dan laser- of lichtbehandeling
  • om goed te kunnen behandelen moeten de haren enkele millimeters lang zijn
  • sommige cliënten reageren gevoelig op de behandeling met roodheid van de huid en pukkeltjes

Leefregels voor- en na de behandeling
De behandeling met elektrische epilatie is niet gevaarlijk voor de huid. Wel is het van belang leefregels op te volgen om schade aan de huid te voorkomen. Laat u zich hierover meer informeren. Hieronder vindt u een aantal basisregels voor zowel voor- als na de behandeling.
Voor de behandeling:

  • Stop 4 weken voor de behandeling met harsen, epileren op of een andere manier uittrekken van de haren. Wel mogen de haren tussen de behandelingen door kort geknipt/geschoren worden of mag ontharingscrème gebruikt worden. Zorg ervoor dat tijdens de behandeling de haren lang genoeg zijn om te pakken met een pincet.

Na de behandeling:

  • Gebruik 6 weken UVA- en UVB bescherming: vermijd zonlicht, zonnebank en gebruik geen zelfbruinende crèmes. Bescherm de huid om verkleuring van de huid te voorkomen.
  • Gedurende de behandelperiode de haren niet meer harsen, epileren of op een ander manier uittrekken. Wel mogen de haren geknipt/geschoren worden of mag ontharingscrème gebruikt worden.

Elektrisch ontharen 15 min.

Gechikt voor bovenlip & kin.

38,50

Elektrisch ontharen 30 min.

Geschikt voor bovenlip & kin

52,50